Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ronioci u potonulom trajektu pronašli "brojna" tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ronioci su u utorak uspjeli ući u trup trajekta koji je u subotu potonuo nedaleko od filipinske obale s 862 putnika i članova posade, gdje su pronašli "brojna" tijela, rekao je jedan glasnogovornik pomorske oblasti.

Putnički trajekt Princess of the Stars potonuo je u subotu ujutro kod otoka Sibuyan zbog golemih valova koje je uzrokovao tajfun, a strahuje se da je poginula velika većina od 862 osobe koje su se u trenutku nesreće nalazile na brodu.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ

"Unutar trupa trajekta zarobljeno je mnogo tijela", rekao je pukovnik Edgardo Arevalo.

Filipinski ronioci su u utorak ujutro ušli u trup trajekta Princess od the Stars u nadi da će pronaći preživjele, navela je obalna straža.

Prvi pokušaj ulaska u trup broda u ponedjeljak nije uspio zbog prejakih valova. Arevaldo je rekao da ne znaju kako će izvući tijela.

Broj preživjelih je porastao tijekom noći i sada iznosi 43, navela je obalna straža preciziravši da je pronađeno i 12 tijela. Prema prethodnim podacima preživjelo je 36 ljudi.

Za još 40 osoba je u ponedjeljak navečer javljeno da su pronađeni živi na otoku Burias, ali nije sigurno da su svi bili putnici Princess of the Stars.

Potraga za preživjelima nastavila se u utorak i u njoj sudjeluje osam brodava obalne straže kao i jedan američki ratni brod koji je u utorak stigao u produčje nesreće. Jedan zrakoplov američke mornarice nadlijeće zonu.

Prema svjedočenju jednog preživjelog člana posade, brod je potonuo u četvrt sata i kapetan je jedva imao vremena narediti evakuaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene