Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lažna vijest

Ronaldo nije poklonio Zlatnu kopačku za palestinsku djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo nije prodao na aukciji Zlatnu kopačku, koju je osvojio kao najbolji strijelac Europe, a sav prihod od prodaje namijenio je palestinskoj djeci. To je lažna vijest koja se već godinama pojavljuje u medijima.

Priča o tome da je Cristiano Ronaldo prodao zlatnu kopačku i da je dobiveni novac donirao djeci u Gazi prenosi se, još od 2012. godine, po brojnim medijima u BiH i regiji. Vijest nije istinita.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

Vijest o tome da je Ronaldo prodao “zlatnu kopačku” bila je globalno viralna 2012. godine. Sudeći prema pretragama, izvor vijesti je Wordpress stranica Occupied Palestine, koja je prva 20. studenog 2012. objavila vijest, navodeći da je informacija objavljena u španjolskim medijima Marca i As, kao i na “arapskoj stranici klupske mreže”. Istina je da takva informacija nije nikada objavljena na službenoj stranici kluba na arapskom jeziku, kao ni u spomenutim španjolskim medijima.

Portal Raskrinkavanje.ba nije pronašao nijedan kredibilan izvor tvrdnje o navodnoj Ronaldovoj prodaji zlatne kopačke i doniranju prikupljenog novca djeci u Palestini.

Portal DNEVNIK.hr ispravio je prvotni tekst u kojem je bilo navedeno da je Ronaldo poklonio Zlatnu kopačku za palestinsku djecu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene