Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mitt Romney prihvatio je u četvrtak navečer nominaciju za kandidata Republikanske stranke na predsjedničkim izborima 6. studenoga.


Romney je pozvao glasače da okrenu stranicu i ostave iza sebe razočaranje Obamom i njegovim mandatom u protekle četiri godine. Prihvaćajući nominaciju posljednjega dana republikanske konvencije u Tampi na Floridi, Romney je rekao da će nastojati ujediniti podijeljenu zemlju koja je vjerovala u Obamina isprazna predizborna obećanja i izgubila nadu da će ikad biti ispunjena.

Vezani članci Slika nije dostupna Deset stvari koje su obilježile američke predsjedničke izbore Slika nije dostupna Romney izabrao Paula Ryana za potpredsjedničkog kandidata

>> Michelle ili Ann: Tko će biti američka prva dama?

"Našoj zemlji danas ne treba ništa komplicirano ni duboko. Nije potrebno posebno vladino povjerenstvo koje bi nam reklo što je Americi potrebno. Amerika treba radna mjesta. Mnogo radnih mjesta", rekao je Romney. Naglasio je da je njegovo poslovno iskustvo lijek za oslabjelo gospodarstvo, obećavši da će otvoriti 12 milijuna radnih mjesta.

"Došlo je vrijeme da razočaranje s protekle četiri godine ostavimo za sobom i ostavimo po strani podjele i optužbe", rekao je. "Vrijeme je da damo novo obećanje Americi." Romney je dodao da su Amerikanci željeli vjerovati Obami, ali su trpjeli zbog njegovih pogrešaka. "Ako ste osjećali uzbuđenje kada ste glasovali za Baracka Obamu, ne biste li morali osjećati isto i sada kad je predsjednik? Sigurno nešto nije u redu kada ste se najbolje osjećali onoga dana kad ste mu dali svoj glas", rekao je.

Razlika između Romneya i Obame u anketama nije velika, a ova je konvencija Romneyu donijela prednost. Prema najnovijim istraživanjima on vodi s 44 nasuprot 42 posto koliko ima Obama. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.