Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri mjeseca prošla su otkako je 'John Smith' pronađen na ulicama Osla. Nije znao ni tko je ni odakle je, jedino što je znao bilo je pet stranih jezika. Sada se njegovi roditelji spremaju posjetiti svojeg sina.


Roditelji mladoga Čeha pronađenog u prosincu u Norveškoj s potpunim gubitkom pamćenja, čiji je identitet potvrdio DNK test proveden u njegovoj zemlji, uskoro će posjetiti svojeg sina u Oslu, rekao je za list Blesk njegov otac.

Riješen misterij muškarca s amnezijom: 'Opljačkali su me i silovali'

Vezani članci Restoran u Pragu nudi desert u obliku koronavirusa Desert u obliku koronavirusa spasio im je posao, svakim danom sve je popularniji Turisti u Pragu Drastično pao broj noćenja u jednoj od omiljenih turističkih destinacija u Europi

'Očekujem izdavanje putovnice, a avionske karte već su rezervirane. Pravnik i prevoditelj ići će s nama', rekao je mladićev otac 74-godišnji Vladislav P., navodi list.

Njegov 36-godišnji sin Michal, pronađen je 14. prosinca u industrijskoj zoni Osla za vrijeme snježne oluje. Norveškoj je policiji rekao kako sumnja da je bio opljačkan i seksualno zlostavljan. Najprije su njegovu rodbinu pokušali pronaći međunarodnim kanalima uz pomoć DNK analize i otisaka prstiju, no kada ništa od toga nije urodilo plodom objavljena je njegova fotografija, nakon čega ga je identificirala češka policija, a Interpol stupio u kontakt s njegovim roditeljima.

'Posljednji sam put Michala vidio prije četiri mjeseca. Rekao nam je da putuje na Novi Zeland', kazao je Vladislav P., dodavši kako je njegov sin stručnjak za informatiku. 'Ne znamo u kakvu je stanju. Sigurno je prošao pakao', rekao je njegov otac.

Izgubio svijest kao Amerikanac, probudio se kao Šveđanin!

John Smith, kako su ga u policiji prozvali dok mu se ne vrati sjećanje, 'iznimno je sretan', piše Blesk, no ne namjerava se vratiti u Češku strahujući za vlastiti život. List također navodi da je Michal P. radio za nekoliko čeških institucija, poput ministarstva unutarnjih poslova i središnje banke u Češkoj Republici. Nijedna od dviju ustanova ne želi potvrditi tu informaciju.

'Češka policija nema ovlasti objaviti sve informacije, jer bi to značilo zadiranje u privatni život mladoga čovjeka', rekla je glasnogovornica češke policije Eva Stulikova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook