Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Govori samo švedski

Izgubio svijest kao Amerikanac, probudio se kao Šveđanin!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njegova putovnica kaže da je Amerikanac rođen na Floridi, no nakon što se probudio u jednoj bolnici u Palm Springsu, 61- godišnji muškarac govori jedino švedski.

Michael Boatwright je pronađen u nesvjesti u svojoj hotelskoj sobi u Palm Springsu i ne sjeća se ničega iz svog života, čak ni svog sina i dvije bivše žene. Ne zna ni kako razmijeniti novac, ni koristiti javni prijevoz, piše The Guardian.

Njegovi osobni dokumenti poput putovnice i vozačke dozvole, koje je imao uz sebe, jasno pokazuju da je riječ o 61- godišnjem Amerikancu imena Michael Boatwrigt, no on se odaziva na ime Johan Ek i govori samo – švedski.

>> Doznajte zašto zaboravljamo ime osobe koju smo tek upoznali!

Doktori su mu dijagnosticirali globalnu amneziju kod koje dolazi do naglog, privremenog gubitka pamćenja i za to vrijeme osoba nije u mogućnosti učiti nikakve nove informacije. Medicinsko osoblje i socijalni radnici nisu uspjeli locirati nikoga od njegove rodbine, pa se o njemu brine Centar za socijalnu skrb.

'Ponekad sam zbilja tužan, a ponekad i bijesan zbog cijele situacije i činjenice da nikoga ne mogu prepoznati', kazao je Boatwright.

Pročitajte i ovo Provjereno: sustav je ogoljen - 5 Priča provjerenog ''Ne znam hoću li ikad plakati kao tada'': Potresna ispovijest Mihaele o agoniji koju je prolazila kao dijete Tatjana Katkić Stanić Preminulo dijete Tragedija na istoku Hrvatske mogla je biti spriječena? ''Nije se čekalo dvije godine''

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene