Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jugoistočna Europa

Regionalno vijeće za suradnju planira zajednička tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Regionalno vijeće za suradnju pokrenut će 2009. više regionalnih gospodarskih projekata te potaknuti uspostavu zajedničkih tijela zemalja jugoistočne Europe, koja će se baviti suzbijanjem požara, zaštitom od prirodnih katastrofa te upravljanjem zajedničkim prometnicama, najavljeno je iz sjedišta RCC-a u Sarajevu.

O planovima rada za iduću godinu raspravljali su u Sarajevu članovi Odbora RCC-a i zaključili da će Tajništvo RCC-a iduće godine poticati projektne aktivnosti radi socijalnog i gospodarskog napretka na europskom jugoistoku.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Slika nije dostupna Predstavljeno sjedište Vijeća za regionalnu suradnju

To će, uz ostalo, podrazumijevati i uspostavu regionalnog središta za suzbijanje požara, fonda za osiguranje od prirodnih katastrofa te provedbu projekta održiva iskorištavanja i cjelovita upravljanja kopnenim i vodenim putovima u regiji, navodi se u priopćenju.

Glavni tajnik RCC-a Hido Biščević najavio je da će Ured za vezu Tajništva te organizacije u Bruxellesu u idućem razdoblju imati posebnu ulogu u koordiniranju svih planiranih aktivnosti s tijelima Europske unije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene