Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noćas će teško spavati

SVJEDOČANSTVA HRVATA IZ ISTANBULA 'Terorizam je pokazao svoje ružno lice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog užasa na ulicama najvećeg turskog grada, Emanuela će večeras teško zaspati. Iako nije bila u blizini napada, iz svojeg stana u Istanbulu, vijesti prati iz minute u minutu.

Zbog užasa na ulicama najvećeg turskog grada, Emanuela će večeras teško zaspati. Iako nije bila u blizini napada, iz svojeg stana u Istanbulu, vijesti prati iz minute u minutu.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

'Eksplozija je bila navodno toliko jaka da se čula u susjednim kvartovima, a neki tvrde da su čuli i na azijskoj strani grada. Jedan policijski auto se prevrnuo od jačine eksplozije', ispričala je Emanuela, hrvatska državljanka koja živi u Istanbulu. Emanuela kaže, svakodnevno pazi da se ne dovodi u potencijalno opasne situacije.

'Nastojim ne ići među velike skupove ljudi, kada budu protesti ne uključujem se u njih, ponekad se zna dogoditi da šetam s prijateljicama i bude sumnjivih ostavljenih torbi, bez nekakvog nadzora. Tome se ne približavamo i ako smo u mogućnosti obavijestimo policiju', kazala je.

No danas nitko nije mogao predvidjeti krvavi pohod 28-godišnjeg Sirijca. 9 od 10 smrtno stradalih njemački su turisti. Angela Merkel zato najavljuje još snažniju borbu protiv terorizma.

'Danas je napadnut Istanbul, napadnut je Pariz, napadnuti su i Tunis i Ankara. Još jednom međunarodni terorizam pokazao je svoje ružno lice. Unatoč tuzi koju osjećamo, moramo biti još odlučniji u borbi protiv terorizma', rekla je njemačka kancelarka, Angela Merkel.

Stručnjaci za terorizam o opasnosti na Balkanu

'Europska Unija i Turska stoje ujedninjeni protiv svakog oblika terorizma. Borba protiv terorizma prepoznata je kao prioritet na summitu EU-Turska u studenom prošle godine i moramo pojačati naše napore u tom pogledu poštivajući naše obveze prema međunarodnom zakonima te ljudskim pravima', kazala je Federica Mogherini, visoka povjerenica EU za vanjsku i sigurnosnu politiku.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova poslijepodne nam je potvrdilo kako među stradalima i ozljeđenima u Istanbulu nema hrvatskih državljana.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene