Njemačka kancelarka Angela Merkel isključila je u četvrtak mogućnost njemačkog sudjelovanja u eventualnim vojnim napadima u Siriji.

Galerija


„Njemačka u eventualnim napadima, i to moram naglasiti - eventualnim - jer još nema nikakve odluke, neće sudjelovati“, rekla je Angela Merkel nakon razgovora s danskim premijerom Larsom Rasmussenom u Berlinu.

Vezani članci Nesraća na autocesti Vozačica jedva izvukla živu glavu, pogledajte što joj je probilo vjetrobransko staklo na autocesti Angela Merkel Merkel brani mjere: "Situacija je dramatična, ne možemo čekati da se odjeli intenzivne njege popune"

Ona je istodobno naglasila kako treba „učiniti sve“ da se jasno dade do znanja da je upotreba kemijskog oružja neprihvatljiva.

„Za Njemačku to znači da podržava aktivnosti Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i Organizacije za zabranu kemijskog oružja“, rekla je Merkel.

I Merkel i danski premijer Rasmussen odbili su komentirati prijetnje Donalda Trumpa napadima na Siriju.

I ministar vanjskih poslova Heiko Maas tijekom posjeta Irskoj naglasio je kako od Njemačke zasad nitko nije tražio uključivanje u eventualni napad na Siriju ali je naglasio kako zapadni partneri moraju po pitanju Sirije „djelovati jedinstveno“. (Hina)