Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sveta Smrt'

Razbijen kult koji je prinosio ljudske žrtve u sotonističkom ritualu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam osoba uhićeno je u Meksiku zbog sumnje kako su ubili dva 10-godišnja dječaka i 55-godišnju ženu tijekom rituala posvećenog 'Svetoj Smrti'.

Osmero uhićenih pripada takozvanom kultu La Santa Muerte, odnosno 'Svetoj Smrti', izvijestili su medije meksički tužitelji, a prenosi APTN.

Pročitajte i ovo Nesreća u Meksiku sjeverozapad Meksika VIDEO Strašna nesreća u turističkom odredištu: Sudarili se autobus i kamion, u buktinji izgorjelo 19 ljudi Ilustracija Probijen štit Sudit će se najvećim proizvođačima oružja: "Znali ste da se oružje prodaje onima koji potiču nasilje"

>> 'Vampiri' proboli beskućnika kako bi došli do 'obroka'

Glasnogovornik ureda tužitelja meksičke države Sonora, Jose Larrinaga, rekao je kako su osumnjičeni prolijevali krv žrtava po oltaru, koristeći noževe i sjekire. 'Rekli su nam kako su žrtve ranjavali pomoću noževa i sjekira, rezali im vratove te nanosili druge ozljede, kako bi žrtve što više krvarile te kako bi oni tu krv ponudili u rituali 'Svetoj Smrti'', dodao je Larrinaga.

Ritual i svetac, kojeg navedeni kult štuje, katolička crkva ne priznaje, kao niti sam kult. Larrinaga je rekao kako je prva žrtva ritualno ubijena još 2009., druga 2010., a posljednja ranije ovog mjeseca. Istražitelji su uspjeli pronaći i sam oltar, na kojem je osmorka prinosila ljudske žrtve, u gradu Nacozari, koji se nalazi 11 kilometara južno od grada Douglasa u američkoj saveznoj državi Arizoni.

Među uhićenima se nalaze, 48-godišnji Barron Lopez, koji je navodno svećenik kulta i koji je odgovoran za smrti žrtava te njegova supruga Silvia Maraz Moreno, koja je navodno prolijevala krv po oltaru. Ostali osumnjičenici, su uglavnom rodbina, a među njima se nalazi i 15-godišnja djevojčica.

Ta zvjerska ubojstva podsjetila su mnoge u Meksiku i SAD-u na zloglasna 'narco-satanicos' ubojstva iz 1980-ih godina, kada je u pograničnom gradu s Teksasom, Matamorosu, pronađeno 15 tijela s tragovima ritualnog ubojstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene