Srpski carinici i policajci u srijedu navečer na graničnom prijelazu Gradina otkrili su više od 30 kilograma heroina koji je putovao prema Hrvatskoj.

Galerija


Heroin je bio skriven u automobilu kojim je upravljao 44-godišnji Bugar. Carinicima je kazao da putuje u Hrvatsku gdje, kako je naveo, radi.

Vezani članci Policijski pas Aria (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Veliki uspjeh policijskog psa Aria: Nanjušila više od kilograma heroina i manje količine kokaina i marihuane Slika nije dostupna VIDEO Hrvat 'pao' u Turskoj: U PERILICAMA švercao 717 kg HEROINA!

 

Uprava carine Srbije na svojem webu objavila je da je vozač prilikom pregleda bio vidno uznemiren i drhtao. Zbog toga su carinici automobil pregledali mobilnim skenerom. Uočene su nepravilnosti u konstrukciji automobila.

Detaljnim pregledom i raskopavanjem automobila otkriven je dodatni bunker napravljen iza zadnjeg branika u kojemu je otkrivena veća količina heroina. Droga je potom otkrivena i u bočnim stranicama prtljažnika, u desnom pragu, tapacirungu haube, ali i u podu ispod zadnjeg sjedišta.

Obavljen je priručni test na droge koji je pokazao da se radi o heroinu. Iz automobila je izvučeno 3,350 kg heroina zapakiranog u 57 paketa od po pola kilograma. Bugar je pritvoren.