Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Raketa bila usmjerena prema Havajima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analizom putanje sjevernokorejske rakete dugog dometa koja ispaljena u srijedu, američki i japanski vojni stručnjaci zaključili su da je bila usmjerena prema vodama oko Havaja.

Raketa je, ipak, bez učinjene štete pala u Japansko more. Japanski službeni izvori nisu potvrdili te informacije. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Japan uložio prosvjed Novo upozorenje SAD-u: Sjeverna Koreja ispalila dva balistička projektila Ilustracija 12. ove godine Prvo pritužbe, a onda ispaljivanje projektila: Sve se događa u vrlo važnom trenutku

Američki izvori naveli su kako je Sjeverna Koreja lansirala barem sedam projektila, a među njima i dalekometni projektil dugog dometa Taepodong 2 i dva manja projektila tipa Scud i to u roku od dva sata. 

Prema informacijama objavljenim na Japanskoj televiziji, prvi od dva manja projektila pao u Japansko more oko 600 kilometara od Japana nakon 42 sekunde leta. 

Američki i japanski vojni stručnjaci zaključili su da je raketa bila usmjerena prema vodama oko Havaja Iz SAD-a, koji oštro osuđuje lansiranje, oglasio se i savjetnik za državnu sigurnost rekavši kako lansiranje Amerikanci smatraju običnom provokacijom jer, kako je rekao, projektil koji se srušio nakon samo 40 sekunda leta ne može biti prijetnja teritoriju Sjedinjenih Država.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene