Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nove sumnje

Avion s leta MH370 nestao prije gotovo 10 godina: "Vjerujem da cijelo vrijeme tražimo na krivom mjestu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Bivši mornarički časnik Peter Waring smatra kako je pilot s leta MH370, koji je misteriozno nestao prije gotovo 10 godina, namjerno srušio zrakoplov u neistraženi dio Indijskog oceana.

Peter Waring (41) godinu dana koordinirao je potragu za zrakoplovom koji je nestao 8. ožujka 2014., a u kojem se nalazilo 239 ljudi. U gotovo 10 godina pronađeno je vrlo malo tragova o zrakoplovu koji je nestao iznad južnog Indijskog oceana.

Prema službenoj verziji, pilot Zaharie Ahad Shah, iznenada je okrenuo zrakoplov manje od sat vremena nakon polijetanja, uključio autopilot i srušio se u ocean kod područja poznatog kao Seventh Arc. No Waring, inače stručnjak za mapiranje morskog dna, vjeruje kako je zrakoplov zapravo završio gotovo 1000 milja dalje u zoni Geelvinck Fracture.

Smatra kako je početna procjena istražitelja, da avion nije bio u kontroli pilota, bila pogrešna.

Pročitajte i ovo Pješak poginuo u naletu automobila u naselju Jošine Ispričali svjedoci Novi detalji užasa u Bjelovaru: Muškarac izbacio suvozača iz vozila, okrenuo automobil i namjerno ga pregazio?

"Ako je zrakoplov i dalje bio pod kontrolom pilota, mogao je stići nevjerojatno puno dalje nego što bi uopće mogli istražiti", kazao je Waring i dodao kako je: "Potrošeno puno kapaciteta za potragu na krivim mjestima", te kazao kako se područje potrage nije mijenalo unatoč novim dokazima.

Bivši mornarički časnik vjeruje u teoriju da je pilot bio suicidalan i da je namjerno srušio avion u slabo istraženo područje oceana jer je znao da će ga tamo teško pronaći, prenosi Daily Mail.

Waring je napustio potragu za nestalim avionom još 2015. jer se nije slagao s načinom na koji se provodi potraga, a kaže i kako se nisu poštovali sigurnosni propisi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene