Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici Srpske radikalne stranke Republike Srpske (SRS RS) najavili su u ponedjeljak osnivanje fonda čija je svrha pružiti pomoć osobama koje ugrožava sadašnja vlast tog entiteta predvođena Miloradom Dodikom.


"Osnivamo humanitarni fond za pomoć žrtvama Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Milorada Dodika", kazao je novinarima u Banjoj Luci predsjednik SRS-a RS Milanko Mihajlica.

Vezani članci Prometna nesreća kod Sarajeva - 1 Stravične scene kod Sarajeva: Automobil sletio s autoceste, poginula trojica muškaraca Prosvjed u Sarajevu - 5 Crni rekord u BiH, nikad više umrlih. Prosvjedi u Sarajevu: ''Mi nemamo vladu, imamo samo osobe na platnom spisku''

Ustvrdio je da su žrtve Dodikove vlade svi koji mu se politički suprotstavljaju, ali i oni koji ostaju bez posla i svakodnevno siromaše dok vlast nemilosrdno troši proračunska sredstva na megalomanske projekte i povećanje plaća političarima.

Mihajlica je kazao da će se on u korist siromašnih i ugroženih prvi odreći povećanja zastupničke plaće koja posljednjom odlukom Vlade RS premašuje iznos od 4000 tisuće konvertibilnih maraka (2000 eura) dok umirovljenici i dalje imaju prosječne mirovine ne veće od 159 KM (75 eura).

"Smatramo da je to jedini pravi odgovor na bahato, drsko i bezobrazno ponašanje aktualne vlasti", kazao je Mihajlica pozvavši sve koji to mogu da podrže osnivanje fonda.

Najavio je da će prvu novčanu pomoć dobiti obitelj Milana Vukelića, bivšeg namještenika gradske uprave Banje Luke koji je smrtno stradao ranije ove godine u eksploziji bombe podmetnute pod njegov automobil.

Oporbene stranke u RS za njegovu su smrt optužile SNSD jer je Vukelić predstavnike te stranke u gradskoj vlasti Banje Luke optuživao za tešku korupciju i različite zloporabe.