Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski premijer Vladimir Putin zatražio je u utorak od snaga reda da 'pročešljaju kanalizaciju' u potrazi za organizatorima atentata počinjenih u ponedjeljak u moskovskoj podzemnoj željeznici.


'Suučesnici i organizatori sakrili su se i pitanje je časti za snage reda da pretraže kanalizacijske odvode i izvedu ih na svjetlost dana', kazao je on na sastanku posvećenom sigurnosti u javnom prometu, prema snimkama koje je emitirala ruska televizija. Prvi čovjek Rusije poznat je po grubom izražavanju kad se radi o teroristima.

Vezani članci Slika nije dostupna Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena Slika nije dostupna I Rusi sutra izlaze na izbore

Obećao je u rujnu 1999. godine, neposredno prije drugog rusko-čečenskog sukoba, da će 'potjerati teroriste u najmračnije rupe'. Umjereniji u svojem govoru, ruski predsjednik Dmitrij Medvedev sugerirao je pooštravanje zakonskih propisa o terorizmu, predlažući 'vraćanje na problem primjene' tih zakona i njihovo 'usavršavanje' ne ulazeći u detalje. Medvedev je obećao da će nastaviti pribjegavati sili radi 'uspostave reda' na Kavkazu i 'stvaranja pogodnih gospodarskih uvjeta' u toj regiji nagriženoj siromaštvom. (Hina)