Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje časti

Putin snagama reda: Pročešljajte kanalizaciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin zatražio je u utorak od snaga reda da 'pročešljaju kanalizaciju' u potrazi za organizatorima atentata počinjenih u ponedjeljak u moskovskoj podzemnoj željeznici.

'Suučesnici i organizatori sakrili su se i pitanje je časti za snage reda da pretraže kanalizacijske odvode i izvedu ih na svjetlost dana', kazao je on na sastanku posvećenom sigurnosti u javnom prometu, prema snimkama koje je emitirala ruska televizija. Prvi čovjek Rusije poznat je po grubom izražavanju kad se radi o teroristima.

Pročitajte i ovo Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe" Ilustracija Presretnut telefonski razgovor "Bolesne ljude koriste kao topovsko meso": Ruski vojnik opisuje strahote s prve linije fronte

Obećao je u rujnu 1999. godine, neposredno prije drugog rusko-čečenskog sukoba, da će 'potjerati teroriste u najmračnije rupe'. Umjereniji u svojem govoru, ruski predsjednik Dmitrij Medvedev sugerirao je pooštravanje zakonskih propisa o terorizmu, predlažući 'vraćanje na problem primjene' tih zakona i njihovo 'usavršavanje' ne ulazeći u detalje. Medvedev je obećao da će nastaviti pribjegavati sili radi 'uspostave reda' na Kavkazu i 'stvaranja pogodnih gospodarskih uvjeta' u toj regiji nagriženoj siromaštvom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene