Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski premijer Vladimir Putin u petak je upozorio kako smatra da se ne treba koristiti silom ili novim sankcijama protiv Irana zbog ponašanja te zemlje kad je riječ o nuklearnom programu te je dodao kako Moskva nema dokaza da Teheran izrađuje nuklearno oružje.


Iranci su međunarodnoj zajednici odbili iznijeti podatke o svojim nuklearnim aktivnostima, unatoč inzistiranju SAD-a i drugih država koje smatraju da ta zemlja radi nuklearno oružje. No, ruski premijer Vladimir Putin smatra kako Moskva nema na temelju čega sumnjati u iransku tvrdnju po kojoj je njezin nuklearni program isključivo mirotvoran, rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov. Putin je kazao kako smatra da 'bilo kakva uporaba sile neće riješiti problem. Upravo suprotno, samo će štetiti cijeloj regiji. A kada je riječ o sankcijama, ni one neće donijeti očekivan učinak', kazao je Putin.

Vezani članci Najveći brod iranske mornarice Kharg Misteriozno potonuće - požar progutao najveći brod iranske mornarice: "Svi napori za spas bili su neuspješni" Iran predstavio novi dron Iran predstavio spektakularni high-tech dron, tvrde da ima domet čak 2000 km. Pogledajte kako su ga nazvali

Rusija, koja gradi nuklearnu elektranu u Iranu, slično je izjavljivala i u prošlosti te ponovno upozorava da su bilo kakvi napadi na Iran bez uporišta. No, analitičari smatraju kako bi današnja Putinova izjava mogla razočarati američke i izraelske dužnosnike, koji su pozvali Kremlj da izvrše veći pritisak na Irance. (Hina)