Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno prijateljstvo

Putin komentirao nagađanja o vojnom savezu s Kinom pa napao Zapad: "Počinju graditi osovinu nalik na onu 1930-ih"

Xi Jinping i Vladimir Putin
Xi Jinping i Vladimir Putin Foto: AFP
Rusija i Kina ne osnivaju vojni savez niti kriju išta vezano uz njihovu vojnu suradnju, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu za državnu televiziju u nedjelju, javljaju agencije.

Putin i kineski predsjednik Xi Jinping potvrdili su međusobno prijateljstvo i obvezali se na stvaranje bližih veza na samitu u Moskvi ranije ovog tjedna dok Rusija pokušava napredovati u onome što naziva "posebnom vojnom operacijom" u Ukrajini.

"Ne osnivamo nikakav vojni savez s Kinom", citirala je Putina ruska novinska agencija Interfax.

"Da, surađujemo u području vojno-tehničke interakcije. Ne skrivamo to. Sve je transparentno, nema ničeg tajnog", dodao je Vladimir Putin.

Ruski predsjednik je također rekao da zapadne sile pokušavaju stvoriti globalnije saveze, optuživši Sjedinjene Američke Države i NATO da počinju graditi novu "osovinu", koja nalikuje savezu između Njemačke, Italije i Japana u Drugom svjetskom ratu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin u Mariupolju Upozorenje iz Kijeva Nakon Putinove najave: ''Kremlj je uzeo Bjelorusiju za nuklearnog taoca''

Pročitajte i ovo Ličakivsko groblje - 3 Tuga na groblju koje raste FOTO Pokraj groba u Lavovu Valerij zapali jednu za sebe, jednu za sina: "Popušim s njim. Nekad smo zajedno išli na pauzu uz cigaretu"

"Zbog toga zapadni analitičari govore o tome da zapad počinje graditi novu osovinu nalik na onu koju su 1930-ih stvorili fašistički režimi Njemačke i Italije i militaristički Japan", kazao je Putin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene