Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strateška jednakost sa SAD-om

Putin obećao ofenzivno oružje u borbi protiv američke nadmoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin najavio je da će Rusija razviti ofenzivno naoružanje kako bi osigurala stratešku jednakost sa Sjedinjenim Državama, dok Washington i Moskva i dalje pregovaraju o ključnom sporazumu o nuklearnom razoružanju.

'Da bismo sačuvali ravnotežu ne razvijajući sustav proturaketne obrane, kao što čine Sjedinjene Države, moramo razviti ofenzivne sustave', izjavio je Putin u Vladivostoku, ne navodeći tip naoružanja. 'Problem je u tome što naši američki partneri razvijaju raketnu obranu, a mi ne', rekao je Putin.

Pročitajte i ovo Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Područje Belgoroda Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije! Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

'No problemi raketne obrane i ofenzivnoga oružja blisko su povezani. Moglo bi biti opasno kada bi se naši partneri osjetili posve sigurnima nakon stvaranja takvog kišobrana i počeli činiti što ih je volja. Kada se naruši ravnoteža, postat će agresivniji. Bit će agresivniji u politici i gospodarstvu', nastavio je. Prvi put u posljednjih nekoliko mjeseci Rusija je spomenula američki proturaketni sustav, dok je američki predsjednik Barack Obama u rujnu najavio da će SAD odustati od štita u Istočnoj Europi koji je Moskva smatrala prijetnjom svojoj sigurnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene