Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski premijer Vladimir Putin najavio je da će Rusija razviti ofenzivno naoružanje kako bi osigurala stratešku jednakost sa Sjedinjenim Državama, dok Washington i Moskva i dalje pregovaraju o ključnom sporazumu o nuklearnom razoružanju.


'Da bismo sačuvali ravnotežu ne razvijajući sustav proturaketne obrane, kao što čine Sjedinjene Države, moramo razviti ofenzivne sustave', izjavio je Putin u Vladivostoku, ne navodeći tip naoružanja. 'Problem je u tome što naši američki partneri razvijaju raketnu obranu, a mi ne', rekao je Putin.

'No problemi raketne obrane i ofenzivnoga oružja blisko su povezani. Moglo bi biti opasno kada bi se naši partneri osjetili posve sigurnima nakon stvaranja takvog kišobrana i počeli činiti što ih je volja. Kada se naruši ravnoteža, postat će agresivniji. Bit će agresivniji u politici i gospodarstvu', nastavio je. Prvi put u posljednjih nekoliko mjeseci Rusija je spomenula američki proturaketni sustav, dok je američki predsjednik Barack Obama u rujnu najavio da će SAD odustati od štita u Istočnoj Europi koji je Moskva smatrala prijetnjom svojoj sigurnosti. (Hina)

Vezani članci Aleksej Navaljni - 2 SAD i EU traže od Rusije da Navaljnog puste na slobodu, on kaže: "Ovo je najviši stupanj bezakonja" Slika nije dostupna WikiLeaks: Putin na spomen Čečenije postaje ubojica