Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 12 sati

Putin je amater nasuprot njega: Zelenskij postigao svjetski rekord u dužini tiskovne konferencije

Volodimir Zelenskij (Foto: AFP)
Volodimir Zelenskij (Foto: AFP) Foto: Afp
Volodimir Zelenskij, bivši popularni glumac koji je u travnju izabran za ukrajinskog predsjednika, ostvario je u četvrtak rekord održavši tiskovnu konferenciju koja je trajala više od 12 sati, najdulju u povijesti, objavila je Ukrajinska državna agencija za rekorde.

Gotovo osam sati nakon početka tiskovne konferencije održane u poznatom restoranu u središtu Kijeva, predstavnik agencije se digao i proglasio rekord koji još nije potvrdila međunarodna organizacija.

Predsjednik Zelenskij je reagirao iznenađeno rekavši da je "skroman" i da ne voli proslave.

Prethodni rekord je držao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kojega je tiskovna konferencija trajala više od sedam sati, navode ukrajinska glasila.

Pročitajte i ovo Donald Trump (Foto: AFP) Špijun u Bijeloj kući Mediji: Zviždač o Trumpovom razgovoru sa Zelenskijem je zaposlenik CIA-e

Pročitajte i ovo Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij i predsjednik SAD-a Donald Trump(Foto: AFP) O aferi s Trumpom Ukrajinski predsjednik: "Nitko nije izvršio pritisak na mene. Ne želim biti uključen u demokratske izbore SAD-a"

Više stotina ukrajinskih i stranih novinara izmijenilo se za stolom sa Zelenskijem u Food Marketu koji poslužuje hamburgere i pizze.

Ukrajinski predsjednik se dotaknuo nekoliko tema kao što su sukob na istoku Ukrajine, veze s Rusijom i telefonski razgovor s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom zbog čijeg iznošenja u javnost potonjem demokrati vode istraživanje zbog opoziva u Zastupničkom domu.

Medijima je povjerio da je uoči maratonske konferencije dobio injekcije za jačanje glasnica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene