Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi val nasilja u Grčkoj

Prosvjednici upali na televiziju, napali policijski stožer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 20 studenata upalo je u prostorije grčke javne televizije i prekinulo emitiranje vijesti u znak prosvjeda protiv ubojstva tinejdžera.

'Došli su mirno. Nisu bili nasilni i zatražili su da u eteru izraze prosvjed protiv ubojstva 15-godišnjeg dječaka', rekao je jedan policajac.

Pročitajte i ovo Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost" Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva"

Televizija je prosvjednike prikazala na nekoliko trenutaka i ubrzo pustila reklame, a potom premijerov govor pred zastupnicima njegove stranke u parlamentu.

Maskirani napadači napali policijski stožer u Ateni 

Maskirani napadači napali su stožer grčke policije u Ateni, a prosvjednici se sukobili s policijom i u Solunu. Nakon dvodnevnog zatišja nasilje se raspirilo po cijeloj Ateni. Školarci su blokirali ceste i okupili se oko suda i strogo čuvanog zatvora gdje su policajce gađali kamenjem. Slični neredi zabilježeni su i u drugim dijelovima glavnog grčkog grada. 

>> 'Podcijenio sam probleme države'

>> Osuđeno osam grčkih policajaca

U Solunu je policija suzavcem rastjerala oko 300 mladih koji su na njih bacali kamenje i voće. Do nereda je došlo nakon objave sudske odluke prema kojoj su osmorica policajaca kriva za zlostavljanje jednog studenta prije dvije godine.

Pokušavajući uvesti u grad blagdansko božićno ozračje, atenske gradske vlasti osvijetlit će božićno drvce na glavnom trgu Sintagma, poprištu masovnih prosvjeda u proteklih 11 dana. Novo drvce zamijenit će ono spaljeno u neredima prošloga tjedna. 

Noćas su nepoznati napadači molotovljevim koktelima napali nekoliko atenskih banaka prouzročivši značajnu štetu. Zasad nema dojava o stradalima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene