Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje u Solunu

Osuđeno osam grčkih policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam grčkih policajaca osuđeno je u utorak na kazne zatvora u trajanju od 15 mjeseci do tri i pol godine jer su istukli i ozlijedili jednog ciparskog studenta prije dvije godine u Solunu, priopćeno je iz lokalnog pravosudnog izvora.

Četiri policajca dobila su najteže kazne od tri do tri i pol godine zatvora zbog nanošenja 'teških tjelesnih ozljeda'. Ostala četiri policajca osuđena su pojedinačno na 15 mjeseci zatvora zbog 'suučesništva'. 

Pročitajte i ovo Ilustracija teže je ozlijeđen Dječak napadnut u blizini kuće dok je šetao psa: Tuklo ga je nekoliko vršnjaka Sanja Sarnavka, osnivačica Zaklade Solidarna Za Dnevnik Nove TV Sanja Sarnavka: "Hrvatska je treća zemlja u Europi po broju femicida, a patrijarhat se vraća na velika vrata"

Osuđeni su uložili priziv na odluku i pušteni su na slobodu, dodao je isti izvor. Datum suđenja na prizivnom sudu nije određen.

S druge strane, u središtu Atene, sjedište snaga za borbu protiv pobune u okviru grčke policije napala je u utorak ujutro skupina mladih koji su bacali Molotovljeve koktele u blizini zgrade, javio je policijski izvor.

Mladi su bacali i kamenje i izazvali štetu na vozilima parkiranima u blizini prije nego su pobjegli, ističe se.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene