Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjedi protiv ETE u Madridu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Španjolaca okupile su se nakratko u središtu Madrida na poziv političke klase i sindikata kako bi osudile ubojstvo španjolskog policajca u subotu u Capretonu, na jugozapadu Francuske.

Uzvici "Zapatero daj ostavku" i "Zapatero gdje si" čuli su iz prvih redova okupljenog mnoštva, na račun predsjednika španjolske socijalističke vlade Josea Luisa Rodrigueza Zapatera koji nije došao, sukladno svojoj odluci da ne sudjeluje ni na jednom skupu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za eksploziju u Baskiji Madrid optužuje ETA-u Slika nije dostupna Uhićeni pripadnici ETA-e odgovorni za bombaški napad 2006.

Mnoštvo se kasnije ipak stišalo i dvije minute je ostalo u šutnji ispred velike pozornice postavljene na Porte d'Alcali, na ulazu u park Retiro, gdje se na velikom bijelom transparentu mogao pročitati slogan ovog skupa: "Za slobodu, za poraz ETA-e".

Mnogi španjolski politički čelnici iz desnice i iz ljevice
sudjelovali su na skupu koji je trebao pokazati ponovno političko jedinstvo u borbi s ETA-om, na kojemu je pročitana kratka obavijest zastupnika u parlamentu koji su pozvali na jedinstvo svih demokrata u zemlji u suzbijanju terorizma.

Riječ je o prvom prosvjednom skupu protiv ETA-e održanom u
Španjolskoj nakon dolaska Zapatera na vlast u proljeće 2004.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene