Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće moći korisiti 'olimpijske trake'

Prosvjed taksista blokirao London

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 200 taksista svojim je vozilima u utorak poslijepodne zaustavilo promet oko londonskog Parliament Squarea u znak protesta što neće moći koristiti tzv. olimpijske trake tijekom skorašnjih Olimpijskih igara.

Posebne cestovne trake uzduž Londona, u ukupnoj dužini od oko 45 kilometara, od sljedeće će srijede biti rezervirane isključivo za vozila koja će prevoziti sudionike Olimpijskih igara, dužnosnike i sponzore. Osim maloga dijela, za taksiste su te trake zabranjene, kao i za ostala 'civilna' vozila. Kazna za vožnju po njima iznosi 130 funti.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!" Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

Taksisti su toga u utorak doveli Westminster u prometnu blokadu. Oko 200 poznatih londonskih crnih taksija parkiralo se oko trga i uključilo trube, a policija je nemoćno promatrala cijelu scenu.

>> Sve veći broj prijevara prilikom kupnji karata za OI u Londonu!

'Olimpijske trake su jadne, naštetit će i nama i drugim vozačima. Naši će prihodi pasti za oko 40 posto tijekom Olimpijskih igara jer se ljudima preporuča korištenje javnog prijevoza. Ne poštuje se težak rad vozača crnih taksija koji bi trebali biti dio Olimpijskih igara', poručio je jedan od prosvjednika. (TS) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene