Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od Harolda Campinga, koji je za jučer najavio smak svijeta, i tako već po drugi puta pogriješio, nema ni traga ni glasa.


Čelnik medijske mreže Family Radio 'nestao' je odmah nakon što se ni njegovo drugo proročanstvo o smaku svijeta nije obistinilo, javlja International Business Times. I dok se 'prorok' sakrio od javnosti i svojih sljedbenika, neke od crkava koje je prozivao da su đavolje djelo, spremne su pružiti potporu razočaranim ljudima, od kojih su neki zbog Campingovih predviđanja spali na prosjački štap.

Vezani članci Nenad Periš Nenad Periš 43. dan u Beogradu: ''Više i ne brojim dane. Samo čekam da zazvoni mobitel" Potraga za Matejem Perišem Otac nestalog Mateja Periša: "Najteže je ujutro kad se budim. Ali mi još tražimo živog čovjeka"

Family Radio je, naime, platio tisuće i tisuće reklamnih plakata i drugih aktivnosti kojim su navještavali smak svijeta za subotu 21. svibnja 2011. godine te su pozivali sljedbenike da daju otkaz na poslu, a svoju ušteđevinu daruju njima te tako pomognu širenje vijesti o dolazećoj apokalipsi diljem svijeta.

>> Proroka sudnjeg dana ismijavali na Twitteru: 'Ovo je neki miran smak svijeta'

'Ostali smo bez svega', izjavila je Adrienne Martinez. Ona i suprug jedni su od sljedbenika koji su dali su otkaz i potrošili životnu ušteđevinu. Sada nemaju ništa.

U isto vrijeme neki kršćanski aktivisti i organizacije prozivaju Campinga da je naštetio kršćanstvu. 'Trebao bi se javno ispričati jer nije bio u pravu i doveo je ljude u zabludu', izjavio je baptistički čelnik s juga SAD-a Ed Stetzer, kako prenosi christianpost.

Camping je inače zgrnuo milijune na svom medijskom carstvu i najavama smaka svijeta. Iako je većina njegovu prognozu dočekala s podsmijehom, u New Yorku je nekoliko desetaka ljudi čekalo sudnji dan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju