Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još se ne zna uzrok pada

Pronađena turbina srušenog indonezijskog zrakoplova, ronioci krenuli u potragu za crnim kutijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonezijski mornarički tim izvukao je turbinu zrakoplova koji se srušio u subotu ubrzo nakon polijetanja iz prijestolnice Jakarte, rekao je dužnosnik u ponedjeljak.

"Turbinu je pronašao pomorski brod Rigel opremljen trodimenzionalnim sonarom", rekao je viši časnik Orri Ronsumbre.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi na pisti Boeing ostao bez kotača netom prije polijetanja, putnike morali ukrcati na zamjenski let Greška na zrakoplovu Boeing 737 MAX 9 Hitna inspekcija zrakoplova: Putnici u šoku snimali let s "otvorenim vratima"

Ranije su pronađeni dijelovi zrakoplova i ljudskih tijela za koje se vjeruje da su bili u Boeingu 737-500 Sriwijaya Aira koji je u subotu nestao s radara samo četiri minute nakon polijetanja iz Međunarodne luke Soekarno-Hatta.

Ronioci su u ponedjeljak krenuli u potragu za crnim kutijama zrakoplova sa 62 putnika i člana posade koji se srušio u Javansko more, priopćila je indonezijska mornarica.

"Jutros su naši ronioci počeli raditi na tom području", rekao je u ponedjeljak viceadmiral Abdul Rasyid.

Vojska je u nedjelju objavila da su locirane crne kutije koje se sastoje od snimača podataka o letu i snimača zvuka u pilotskoj kabini.

Uzrok pada zrakoplova zasad nije poznat, ali podaci sa švedske mrežne stranice Flightradar24 pokazuju da je zrakoplov iznenada usporio i počeo padati ubrzo nakon polijetanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene