Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prizivni sud u Londonu u srijedu je prihvatio žalbu muškarca koji je u zatvoru proveo 27 godina zbog ubojstva i tako je završila jedna od najduljih robija zbog pogrešne presude u Velikoj Britaniji.


Prije nego što je testiranje DNK bilo moguće, Sean Hodgson (57) proglašen je 1982. krivim za ubojstvo 22-godišnje pipničarke Terese De Simone.On je i tada, te cijelo vrijeme u zatvoru, tvrdio kako nije kriv. Njegov je odvjetnik prizivnome sudu podastro dokaze na temelju analize DNK po kojima se vidi da Hodgson ne može biti ubojica.

Priznao jer je patološki lažljivac i psihički bolestan

Sean Hodgson cijelo je vrijeme tvrdio da nije kriv

De Simone je pronađena 1979. zadavljena u svojemu fordu escortu na parkiralištu u Southamptonu, blizu puba u kojem je radila. Hodgson je u to vrijeme bio u blizini te je osuđen na temelju podudarne krvne grupe i priznanja koje je poslije povukao. Njegov odvjetnik Julian Young kaže kako DNK dokazuje da nije ubojica.

'DNK na svim trima relevantnim dokaznim predmetima pripada istoj osobi, a ta osoba sasvim sigurno nije Sean Hodgon', rekao je odvjetnik za Radio BBC. Hodgson, poznat i kao Robert Graham Hodgson, rekao je da je ubojstvo priznao jer je patološki lažac, a i psihički bolestan.

Vezani članci Koronavirus u Kini - 1 Britanac je prvi superširitelj koronavirusa: Dobio ga u Singapuru pa otišao u Francusku na skijanje Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell) DORH objavio šokantne detalje zločina na Zrću: "U jutarnjim satima u Novalji ispred noćnog kluba..."