Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Profesor matematike na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci Ratko Kravarušić dobio je otkaz nakon što je na ispitu srušio sina predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikole Špirića.


"Od mene je traženo da ne poštujem regulativu i pustim sina Nikole Špirića da položi ispit što sam ja odbio", izjavio je profesor Karavarušić kako ga citiraju banjalučke "Nezavisne novine".

Vezani članci Koronavirus u BiH Postupno se smiruje zaraza, ali imaju velik broj umrlih: U BiH gotovo tisuću novozaraženih Policija, BiH, ilustracija Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice

Ovaj profesor otkaz je dobio nakon 30 godina rada na banjalučkom Ekonomskom fakultetu da bi mu kao zamjenska bila ponuđena katedra fizike na Prirodno-matematskom fakultetu u istom gradu.

U Kravarušićevu obranu stali su i studenti unatoč činjenici da je poznat kao strog profesor kod kojega nije lako položiti ispit.

Dekan Ekonomskog fakulteta Novak Kondić odbacio je optužbe otpuštenog profesora tvrdeći kako je razlog njegova premještaja loša opća prolaznost na predmetu kojega predaje.

"Sin Nikole Špirića tek je jedan od 800 studenata koji ne mogu položiti matematiku", kazao je Kondić utvrdivši kako je loša prolaznost na ovom predmetu postala "kočnica daljeg rada i razvitka" fakulteta.

"Problem je u tom što ja ne ocjenjujem ni po babi ni po stričevima već po pravdi Boga istinitoga", bio je Kravarušićev komentar na tvrdnje fakultetske uprave.