Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuno nevina

Priznala ubojstvo koje nije počinila i sjedila u zatvoru 35 godina, evo i zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoću tehnologije testiranja DNK, krivnje je oslobođena žena koja je nevina u zatvoru sjedila 35 godina.

Cathy Woods, danas 64-godišnjakinja, osuđena je za ubojstvo 19-godišnje Michelle Mitchell koja je nestala 1976. godine, javlja ABC.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Duško Tanasković na suđenju za ubojstvo Gorana Vlaovića - 5 Hladnokrvna likvidacija Ubojici sa Zrća 19 godina zatvora: Odbio doći u sudnicu na izricanje presude

Beživotno tijelo studentice Michelle Mitchel pronađeno je 24. veljače 1976. u jednoj garaži u blizini medicinskog fakulteta na kojem je studirala.

Cathy Woods u to se vrijeme liječila u bolnici za psihičke oboljele. Tri godine nakon ubojstva djevojke priznala je zločin, nakon što su joj obećali bolju sobu. Protiv nje je pokrenut postupak, a Cathy je osuđena.

Potom je počela poricati ubojstvo. Novo suđenje je održano 1985., ali je Cathy je i tada proglašena krivom.

Vlasti priznale strašnu pogrešku: Prvo ga pogubili pa onda proglasili nevinim

'Ne krivim vlasti u prvoj istrazi, tužiteljstvo, niti dvije porote koje su Cathy Woods proglasili krivom', rekao je tužitelj Chris Hicks. 'Svi su oni bili suočeni s teškim i tragičnim neriješenim ubojstvom i imali su dokaze o priznanju osobe koja je živjela na području na kojem se dogodilo ubojstvo', istakao je Hicks.

Cathy Woods je u rujnu 2014. puštena na slobodu nakon obavljene DNK analize opuška cigarete nađenog na mjestu ubojstva koja je pokazala da se genetski materijal poklapa s DNK materijalom muškarca - Rodney Halbower (66), koji je početkom prošle godine premješten iz zatvora u Nevadi u Oregon zbog zločina počinjenih u toj državi.

'Presretna je. Ovo je vjerojatno najbolji dan u njenom životu zato što sada zna da je napokon gotovo', rekla je odvjetnica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene