Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javio se pravi počinitelj

Vlasti priznale strašnu pogrešku: Prvo ga pogubili pa onda proglasili nevinim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud na sjeveru Kine proglasio je nevinim jednog tinejdžera koji je prije 18 godina pogubljen zbog silovanja i ubojstva žene u javnom WC-u.

Visoki sud kineske provincije Unutarnja Mongolija poništio je presudu iz 1996. godine kojom je tinejžer Hugjiltu proglašen krivim, a zatim i pogubljen, ali je njegova krivnja dovedena u pitanje kad je 2005. drugi čovjek priznao da je počinio to ubojstvo, prenosi eastday.com.

Pročitajte i ovo Thomas Eugene Creech odgođeno pogubljenje Serijskom ubojici čak osam puta pokušali ubrizgati smrtonosnu injekciju: Nekome je govorio "Volim te" Ilustracija U pritvoru Kina osudila australskog pisca na smrt: Suđenje je bilo tajno, mučen je mjesecima

U priopćenju suda se navodi da je pogubljeni tinejdžer "proglašen nevinim". U tekstu koji je objavila kineska novinska agencija Xinhua, zamenik predsednika suda Zhao Zhihong je izrazio "iskrenu sućut" Hugjiltuovim roditeljima.

Kineski državni mediji su objavili fotografije na kojima se vidi kako sudski uručitelj predaje presudu o nevinosti potresenim Hugjiltuovim roditeljima u njihovom domu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene