Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali pismo Bruxellesu

Priština traži da se ne odbori kandidatura Srbije za EU?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je kriva za neuspjeh dijaloga, navodi se u pismu koji je Priština navodno uputila u zemljama članicama EU-a koje bi krajem veljače ponovno trebale odlučiti o srpskoj kandidaturi.

'U pismu se ističe kako je postignut samo ograničen napredak u dijalogu i ukazuje na nedostatak suštinskog dijaloga u implementaciji u postizanju dogovora o otvorenim pitanjima. S tim u vezi Kosovo poziva Europsku uniju i države članice neka to imaju u vidu posebice u kontekstu odluke o dodjeli kandidature Srbiji krajem veljače ove godine, navodi se u pismu zemljama članicama EU', kazao je za B92 dopredsjednik srbijanske vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Pročitajte i ovo Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije" Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Očajno razdoblje za susjede Dvije tragedije urezale su se u tkivo moralno posrnule Srbije, a pamti se i diplomatski rolerkoster s Hrvatskom

>> Sjever Kosova sa 99,47 posto glasova rekao ne Prištini

Vlada Srbije mora osuditi ovakav potez Prištine jer se, tvrdi Dačić, na ovaj način Srbija dovodi u neravnopravan položaj, a slanje ovog pisma i ovakav zahtjev Prištine 'jasno pokazuje kako je za kosovske vlasti dijalog samo mogućnost za pritisak na Beograd i ne žele kompromis s Beogradom'. Kako B92 doznaje, u Bruxellesu ne znaju ništa o pismu koje je poslala Priština, a ni iz Prištine nema potvrde da je pismo poslano članicama Unije. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene