Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbi, pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) koji su bili suspendirani jer su otkazali lojalnost poslije proglašenja neovisnosti, vratit će se na svoja radna mjesta, izjavio je u petak u Gračanici kod Prištine regionalni povjerenik UNMIK policije Larry Wilson.


Poslije razgovora s predstavnicima Kriznog stožera i suspendiranih

Vezani članci Imali su samo jedan zadatak ''Čovječe, imao si samo jedan zadatak!'': Njihova nesposobnost ne poznaje granice, pogledajte ih na djelu U uredu Smanjili mu plaću jer je predugo sjedio na toaletu: Nije znao da ga snimaju, zabilježen je svaki odlazak

pripadnika Kosovske policijske službe srpske nacionalnosti, Wilson je rekao da će se poništiti sve suspenzije i da se neće poduzeti nikakve druge disciplinske mjere protiv srpskih policajaca.

Na pitanje pod čije se zapovjedništvo vraća 150 suspendiranih policajaca, Wilson je odgovorio da će oni biti pod dosadašnjim zapovjedništvom KPS-a i da su iznimka samo policajci na sjeveru Mitrovice koji su i do sada bili pod zapovjedništvom UNMIK-ove policije.

Predstavnik Kriznog stožera u Gračanici Slaviša Nikolić potvrdio je da se srpski policajci vraćaju na svoja radna mjesta, ali je dodao da oni neće odustati od zahtjeva da budu pod zapovjedništvom UNMIK-ove policije.