Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Princ Harry danas se vratio u Veliku Britaniju pošto je deset tjedana bio na bojišnici u Afganistanu, u misiji koja se trebala držati u tajnosti, ali ju je razotkrio strani tisak, javile su televizije.


Harry, 23-godišnji unuk kraljice Elizabete i treći po redu u nasljedstvu za britansku krunu, sletio je u zračnu bazu Brize Norton, oko 80 km zapadno od Londona oko 13.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Vojni transportni zrakoplov Tristar Kraljevskih zračnih snaga poleto je iz Afganistana u noći na subotu.

Vezani članci Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a" Američka vojska, ilustracija Amerika povlači svoje trupe iz Afganistana? Biden uskoro najavljuje rok do kojeg će povući svoje snage

Potporučnik Wales, ime pod kojim je poznat u vojsci, pojavio se na izlazu iz zrakoplova u maskirnoj odori, čupave riđe kose. U zračnoj luci čekali su ga otac, princ Charles i stariji brat, princ William. Harry nije dao izjavu za tisak.

Princ Harry je otputovao u Afganistan, u pokrajinu Helmand, u prosincu, ali britanski mediji iz sigurnosnih razloga u dogovoru s ministarstvom obrane nisu o tome izvijestili javnost.

Odluka o njegovu povlačenju "donesena je u prvom redu zato što bi izvješćivanje svjetskih medija o princu Harryju u Afganistanu moglo ugroziti njegovu sigurnost i sigurnost vojnika koji su ondje stacionirani", priopćilo je britansko ministarstvo obrane.