Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Princ Harry danas se vratio u Veliku Britaniju pošto je deset tjedana bio na bojišnici u Afganistanu, u misiji koja se trebala držati u tajnosti, ali ju je razotkrio strani tisak, javile su televizije.


Harry, 23-godišnji unuk kraljice Elizabete i treći po redu u nasljedstvu za britansku krunu, sletio je u zračnu bazu Brize Norton, oko 80 km zapadno od Londona oko 13.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Vojni transportni zrakoplov Tristar Kraljevskih zračnih snaga poleto je iz Afganistana u noći na subotu.

Vezani članci Američka vojska, ilustracija Amerika povlači svoje trupe iz Afganistana? Biden uskoro najavljuje rok do kojeg će povući svoje snage Slika nije dostupna Princ Harry napustio Afganistan

Potporučnik Wales, ime pod kojim je poznat u vojsci, pojavio se na izlazu iz zrakoplova u maskirnoj odori, čupave riđe kose. U zračnoj luci čekali su ga otac, princ Charles i stariji brat, princ William. Harry nije dao izjavu za tisak.

Princ Harry je otputovao u Afganistan, u pokrajinu Helmand, u prosincu, ali britanski mediji iz sigurnosnih razloga u dogovoru s ministarstvom obrane nisu o tome izvijestili javnost.

Odluka o njegovu povlačenju "donesena je u prvom redu zato što bi izvješćivanje svjetskih medija o princu Harryju u Afganistanu moglo ugroziti njegovu sigurnost i sigurnost vojnika koji su ondje stacionirani", priopćilo je britansko ministarstvo obrane.