Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Princ Harry vratio se kući iz Afganistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Princ Harry danas se vratio u Veliku Britaniju pošto je deset tjedana bio na bojišnici u Afganistanu, u misiji koja se trebala držati u tajnosti, ali ju je razotkrio strani tisak, javile su televizije.

Harry, 23-godišnji unuk kraljice Elizabete i treći po redu u nasljedstvu za britansku krunu, sletio je u zračnu bazu Brize Norton, oko 80 km zapadno od Londona oko 13.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Vojni transportni zrakoplov Tristar Kraljevskih zračnih snaga poleto je iz Afganistana u noći na subotu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Australski magazin ispričao se princu Harryu Slika nije dostupna Princ Harry: 'Nisam heroj'

Potporučnik Wales, ime pod kojim je poznat u vojsci, pojavio se na izlazu iz zrakoplova u maskirnoj odori, čupave riđe kose. U zračnoj luci čekali su ga otac, princ Charles i stariji brat, princ William. Harry nije dao izjavu za tisak.

Princ Harry je otputovao u Afganistan, u pokrajinu Helmand, u prosincu, ali britanski mediji iz sigurnosnih razloga u dogovoru s ministarstvom obrane nisu o tome izvijestili javnost.

Odluka o njegovu povlačenju "donesena je u prvom redu zato što bi izvješćivanje svjetskih medija o princu Harryju u Afganistanu moglo ugroziti njegovu sigurnost i sigurnost vojnika koji su ondje stacionirani", priopćilo je britansko ministarstvo obrane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene