Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lobistički projekti

Prikupljeno dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Michaela Flynna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki istražitelji prikupili su dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Michaela Flynna, bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost predsjednika Donalda Trumpa, objavio je u nedjelju NBC.

Bivši Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn u fokusu je istrage posebnog istražitelja Roberta Muellera o upletenosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. i morao je podnijeti ostavku samo nekoliko tjedana nakon što je preuzeo dužnost zbog laganja o kontaktima s ruskim veleposlanikom.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Visoke tenzije Putin najavio slanje vojske na granice još jedne europske zemlje i poručio: ''Rusija je spremna za nuklearni rat'' Visoki američki dužnosnici izjavili da se SAD spremao za mogućnost ruskog nuklearnog napada na Ukrajinu Otkrili dužnosnici SAD se spremao za ruski nuklearni napad na Ukrajinu, otkrili i kada: "Bilo je jasnih naznaka..."

Istražitelji razgovaraju s očevicima o njegovim lobističkim projektima, "uključujući pitanje je li prao novac ili lagao saveznim agentima o svojim prekomorskim kontaktima", objavio je NBC, citirajući troje ljudi upoznatih s istragom.

Istražuje se je li možda pokušao 'srediti' izručenje turskog klerika Fethullaha Gulena u zamjenu za milijune dolara.

Gulen, kojeg turska vlada optužuje da stoji iza neuspjelog pokušaja državnog udara prošle godine, ima stalno boravište u SAD-u i Turska traži njegovo izručenje.

Ranije ove godine otkriveno je da je Flynn prošle godine radio preko svoje obavještajne tvrtke za turskog poslovnog čovjeka, što je moglo koristiti turskoj vladi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene