Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar hakerskih napada

Clinton i dalje traži krivca za izborni poraz: "Putin me ima 'na zubu'"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hillary Clinton je optužila Moskvu i Vladimira Putina da su djelomice odgovorni za njezin poraz na američkim predsjedničkim izborima, na večeri s donatorima za njezinu kampanju, piše u petak The New York Times.

Demokratska kandidatkinja misli da je njezin neočekivani poraz što ga je pretrpjela od nekretninskog magnata, posljedica poklapanja dvaju "neviđenih" događaja: ruskog "napada na našu zemlju" i objavljivanja pisma direktora FBI-ja o ponovnom pokretanju istrage o njezinoj elektroničkoj pošti 11 dana dana prije izbora, rekla je na toj večeri u četvrtak, prenosi newyorški dnevnik.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

Informatički napad je, ocijenila je, rezultat činjenice da ju "ima na zubu" ruski predsjednik koji ju je optužio da stoji iza velikih prosvjeda protiv njega nakon ruskih parlamentarnih izbora 2011.

Istaknuvši da je zadnjih mjeseci kampanje "očajnički pokušavala" upozoriti medije na hakerske napade, demokratkinja je ocijenila da je ta afera "napad na mene i na moju kampanju".

"To je napad na našu zemlju", dodala je. "To nanosi štetu integritetu naše zemlje i sigurnosti naše nacije".

Ovo je prvi put da bivša državna tajnica komentira nedavne informacije o velikom informatičkom napadu na demokratsku stranku prije izbora.

Na prozivke da nije bio dovoljno odlučan u reakciji na te napade, predsjednik Barack Obama rekao je u četvrtak navečer da će Moskva snositi posljedice, ne rekavši koje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene