Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza dotakla mnoge

Prije su pomagali, sada su prisiljeni primati pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik broj stanovnika New Yorka bio je prisiljen zbog teške financijske krize u vrijeme blagdana potražiti pomoć.

Iako prije nisu pripadali socijalno ugroženoj sloju, recesija je mnoge osiromašila, pa su po hranu za blagdansku večeru krenuli u udrugu koja pomaže siromašnima, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Donacija PMF-u - 5 Poticanje znanosti Velikodušna donacija: Udovica hrvatsko-američkog fizičara fakultetu poklonila nesvakidašnji dar Slika nije dostupna Zabrana masti u New Yorku

Među novim korisnicima je i školovana profesorica klavira koja u struci radi 30 godina. Kaže kako je ona ranije bila ta koja je donirala hranu za siromašne, a sada je sama prisiljena primati pomoć. Rosalinde se prisjetila kako je sve krenulo po zlu kada je preminuo njezin suprug, a posao krenuo nizbrdo zbog ekonomske krize. Kako nesreća ne dolazi sama, Rosoalindin sin je obolio i puno je vremena provodio u bolnici. 

'Ostala sam bez ičega'

Po prvi put u životu, Rosalinda je morala otići po pomoć jer nije imala novca za hranu. 'Uistinu sam ostala bez ičega. Podučavam klavir, a prošlo ljeto ostala sam bez učenika. Tako sam ostala bez prihoda, bez socijalne pomoći, bez ičega', ispričala je.

Carlos Rodriguez vodi udrugu koja hranom pomaže socijalno ugroženima te tvrdi da udruge kao njegova i javne kuhinje u posljednje vrijeme imaju sve veći broj korisnika. Oko 1,4 milijuna Njujorčana ovisi o humanitarnim programima koji doniraju hranu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene