Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prihvaćen akcijski plan suradnje s Haagom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Srbije usvojila je u četvrtak Akcijski plan za okončanje suradnje s Haškim sudom čija bi provedba trebala dovesti do lociranja, uhićenja i izručenja haških optuženika koji su još u bijegu.

Plan, koji je u ponedjeljak u Bruxellesu predstavnicima Europske unije predstavio srbijanski premijer Vojislav Koštunica, proglašen je službenom tajnom i njegovi detalji neće biti predočeni javnosti, rekao je ministar uprave Zoran Lončar novinarima nakon sjednice Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na inicijativu sindikata Divjak okupila sindikate i stručnjake za izradu plana prevencije nasilja u školama: ''Nasilje na nasilje nije rješenje'' Slika nije dostupna Još nije vidjela Akcijski plan Divjak: "Ne odustajem od obrazovne reforme"

- Akcijski plan se već provodi i provodit će se dok ne bude ispunjena njegova konačna svrha - a to je puna suradnja s Haškim sudom", kaže Lončar, precizirajući da Akcijski plan ne sadrži rokove za okončanje suradnje sa sudom u Haagu, te da se "nitko neće odmarati dok međunarodne obveze Srbije ne budu potpuno ispunjene".

Ministar Lončar potvrdio je da će koordinatori tima za provođenje Akcijskog plana biti predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić i tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević. 

Beogradska "Politika" od srijede piše pak da je u optužnici koju je Drugo općinsko tužiteljstvo u Beogradu podnijelo protiv deset optuženih zbog pomoći haškom optuženiku Ratku Mladiću navode se adrese stanova u kojima se Mladić krio od sredine 2002. godine do siječnja ove godine.

Kako tvrdi izvor toga lista, u pitanju je pet ili više unajmljenih stanova u Novom Beogradu, a optuženi koji su Mladiću pomagali plaćali su stanarinu i opskrbljivali ga hranom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene