Francuska policija/Ilustracija (Foto: AFP)
Francuska policija/Ilustracija (Foto: AFP)

Francuske snage sigurnosti pritvorile su državnog službenika kojeg sumnjiče da je pokušavao prenijeti osjetljive vladine informacije sjevernokorejskom špijunu, otkrio je u ponedjeljak izvor iz pravosuđa.


"Osoba je zadržana na ispitivanju u nedjelju navečer u kontekstu istrage koju je u ožujku pokrenuo ured pariškog tužitelja", rekao je izvor.

Vezani članci Pariz: Najmanje jedan policajac poginuo u napadu nožem u policijskoj postaji (Foto: AFP) Četvero policajaca u Parizu ubio njihov kolega: ''Bio je uzoran radnik, besprijekorne prošlosti, radio je u policiji više od 20 godina" Ispaljivanje projektila (Foto: AFP) Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil, pao u japanske vode

Uhićenu osobu sumnjiči se da je prikupljala i stranoj sili dobavljala informacije, što je najvjerojatnije štetilo nacionalnim interesima, rekao je izvor, dodavši kako istragu vode francuske službe za unutarnju sigurnost i obavještajna agencija DGSI.

Razni francuski mediji u ponedjeljak pišu da je službenik radio za Senat, gornji dom francuskog parlamenta.

Izvori bliski predsjedniku te institucije Gerardu Larcheru potvrdili su da su snage sigurnosti u ponedjeljak izvršile pretres u jednom od ureda Senata. (Hina)