Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio izvor iz pravosuđa

Pretres u francuskom Senatu: Pritvoren državni službenik zbog špijunaže za Sjevernu Koreju

Francuska policija/Ilustracija (Foto: AFP)
Francuska policija/Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Francuske snage sigurnosti pritvorile su državnog službenika kojeg sumnjiče da je pokušavao prenijeti osjetljive vladine informacije sjevernokorejskom špijunu, otkrio je u ponedjeljak izvor iz pravosuđa.

"Osoba je zadržana na ispitivanju u nedjelju navečer u kontekstu istrage koju je u ožujku pokrenuo ured pariškog tužitelja", rekao je izvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Uhićenu osobu sumnjiči se da je prikupljala i stranoj sili dobavljala informacije, što je najvjerojatnije štetilo nacionalnim interesima, rekao je izvor, dodavši kako istragu vode francuske službe za unutarnju sigurnost i obavještajna agencija DGSI.

Razni francuski mediji u ponedjeljak pišu da je službenik radio za Senat, gornji dom francuskog parlamenta.

Izvori bliski predsjedniku te institucije Gerardu Larcheru potvrdili su da su snage sigurnosti u ponedjeljak izvršile pretres u jednom od ureda Senata. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene