Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Preminuo liječnik koji je srušio zgradu na Manhattanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bogati vlasnik povijesne zgrade na Manhattanu, osumnjičen da ju je prošloga tjedna raznio namjerno podmetnutom eksplozijom kako ne bi dopala u ruke bivšoj supruzi, preminuo je od posljedica svoga djela, objavljeno je u nedjelju iz

bolnice u kojoj se liječio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vole biti superheroji Otkrio kako diše New York dan nakon terorističkog napada: "Njujorčani su jako prkosni" Slika nije dostupna Na mjestu eksplozije ŽIVOT U STRAHU 'Isprva je bilo strašno, a potom je zazvučalo kao grmljavina'

Nicholas Bartha (66), bogati liječnik osumnjičen za eksploziju koja je uzrokovala urušavanje zgrade 10. srpnja, umro je u subotu navečer, priopćila je glasnogovornica newyorške prezbiterijanske bolnice.

Njega su vatrogasci teško ozlijeđenog uspjeli iskopati ispod
ruševina, nakon čega je prevezen u bolnicu u kojoj su se liječnici borili za njegov život. Policija ga zbog teškog zdravstvenog stanja nije uspjela ispitati.

Bartha je nedavno izgubio brakorazvodnu parnicu od supruge Cordule i bio joj dužan isplatiti milijune dolara. Supruzi je također pripala i navedena zgrada, četverokatnica izgrađena u 19. stoljeću na rubu Central parka, vrijedna devet milijuna dolara. 

Liječnik je 7. srpnja primio sudsku odluku da se iseli iz zgrade, a dan prije nesreće je bivšoj supruzi poslao poruku u kojoj joj je poručio da će "postati kopačica pepela i smeća".

Eksploziju je navodno uspio prouzročiti probušivši plinske
instalacije u zgradi. U požaru koji je izbio, ozlijeđeno je 14 osoba, 10 vatrogasaca i četvero civila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene