Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preminuo je bivši tajnik UN-a, Boutros Boutros Ghali u svojoj 93 godini života, objavilo je Vijeće sigurnosti UN-a.


U 93 godini života preminuo je bivši tajnik UN-a, Boutros Boutros-Ghali, objavilo je Vijeće sigurnosti UN-a. Boutros-Ghali je preminuo u bolnici u Kairu.

Vezani članci Ilustracija Zastrašujući podaci UN-a: Pet milijuna djece umrlo je prije petog rođendana Ante Baković Preminuo jedan od utemeljitelja HDZ-a: "Bio je istinski domoljub, čovjek velikog srca i duše"

Dužnost glavnog tajnika UN-a obnašao je od 1992. do 1996. godine, a ujedno je bio i prvi Arap i Afrikanac koji je bio na čelu ove organizacije. Mnogi su mu spočitavali lošu reakciju na krize koje su se dogodile za vrijeme njegova mandata među kojima raspad Jugoslavije u Europi, te velike krize u Ruandi i Somaliji na afričkom kontinentu.

Boutros Boutros-Ghali rođen je 1922. godine u Kairu, a osim predsjendika UN-a, poznat je i kao arhitekt egipatsko-izraelskog mirovnog sporazuma iz 1979. godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju