Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s Rice

Premijer Sanader obratit će se Vijeću sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer otputovao je u New York gdje će se susresti s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda i sudjelovati na sjednici Vijeća sigurnosti posvećenoj radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), priopćila je vlada.

U pripremi za sjednicu Vijeća sigurnosti, 4. lipnja, na kojoj će glavni tužitelj Serge Brammertz podnijeti izvješće o suradnji Republike Hrvatske i ostalih zemalja jugoistočne Europe s haškim sudom, Sanader će odvojeno razgovarati s predsjednikom ICTY-ja Patrickom Robinsonom i glavnim tužiteljem Brammertzom. Na sjednici Vijeća sigurnosti predsjednik vlade će se obratiti nazočnima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Josipović u New Yorku 'Rukovat ću se s Obamom i podsjetiti ga da ima jedna lijepa zemlja Hrvatska' Slika nije dostupna U New Yorku Sanader govorio na Globalnom summitu kreativnog čelništva

Sanader će tijekom boravka u New Yorku s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-Moonom razgovarati o ulozi Republike Hrvatske u Vijeću sigurnosti te o reformi Ujedinjenih naroda, navodi se u priopćenju. Hrvatski premijer će se u New Yorku također susresti s europskim povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom i razgovarati o nastavku aktivnosti oko uklanjanja slovenske blokade i perspektive završetka pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom.

Sanader će se sastati i s američkom veleposlanicom pri UN-u Susan Rice i s njome razgovarati o suradnji SAD i RH u radu Vijeća sigurnosti, kao i o bilateralnim odnosima dviju država. U srijedu, 3. lipnja, premijer će održati predavanje na sveučilištu Columbia na temu ‘Budućnost jugoistočne Europe s aspekta nove članice NATO-a’. Hrvatski premijer će se u New Yorku također sastati s rabinom Arthurom Schneierom, predsjednikom međunarodne zaklade ‘Poziv na savjest’ koja promiče toleranciju, dijalog i ljudska prava.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene