Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Ukrajini

Premijer podnio ostavku: 'Došao sam kao 'start up manadžer''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandr Borodaj, premijer samoproglašene republike Doneck koju su proglasili proruski separatisti na istoku Ukrajine rekao je u četvrtak da je podnio ostavku na tu dužnost.

'Danas sam na sjednici vlade podnio ostavku na mjesto premijera... budući da prelazim na drugu dužnost', rekao je na tiskovnoj konferenciji taj ruski građanin koji redovito odlazi u Moskvu.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

'Želim vas podsjetiti da sam došao ovamo pomalo kao krizni menadžer. Poslovnim riječnikom rečeno, kao 'start up manadžer'. Došao sam kad se republika Doneck rađala u kaosu i u krvi', kazao je.

Aleksandr Borodaj je rekao da će ostati na dužnosti potpredsjednika vlade i da će ga na premijerskoj dužnosti zamijeniti Aleksandr Zaharčenko, Ukrajinac, suradnik vojnog vođe pobunjenika Igora Strelkova, čiji je utjecaj sve veći u času kada ukrajinske snage opsjedaju Doneck.

NATO upozorava: 'Opasno' stanje na rusko-ukrajinskoj granici

Borodaj i Strelkov te Vladimir Antiufejev, drugi čovjek separatističke vlade, ruski su građani koji su predvodili separatistički pokret.

Borodaj je činjenicu da Rusi predvode pobunjenički pokret na istoku Ukrajine ocijenio 'normalnom i prirodnom', budući da separatistima treba 'snaga, stručnost i kvaliteta'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene