Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovori o proširenju

Predstavnici Europske unije stižu u Beograd: Glavna tema bit će Strategija za Zapadni Balkan

Predsjednik Makedonije Zoran Zaev dočekao Jean-Claudea Junckera i Johannesa Hahna tijekom njihove turneje Balkanom (Foto: AFP)
Predsjednik Makedonije Zoran Zaev dočekao Jean-Claudea Junckera i Johannesa Hahna tijekom njihove turneje Balkanom (Foto: AFP) Foto: Afp
Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i europski povjerenik za proširenje i susjedsku politiku Johannes Hahn doputovat će u ponedjeljak u Beograd u okviru balkanske turneje, započete danas u Skoplju.

Visoki dužnosnici EU sastat će se u ponedjeljak i utorak s najvišim državnim dužnosnicima Srbije, a poslije njihova razgovora s predsjednikom Srbije planirana je zajednička tiskovna konferencija.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

U nastavku turneje Junckeru i Hahnu u srijedu će se na Kosovu pridružiti i šefica eurodiplomacije Federica Mogherini.

Tema razgovora tijekom balkanske turneje visokih europskih dužnosnika bit će Strategija EU za Zapadni Balkan usvojena 6. veljače koju je početkom mjeseca državnim čelnicima, oporbi i civilnom sektoru u Srbiji predstavio Johannes Hahn.

U novoj strategiji kao mogući rok pristupanja Srbije i Crne Gore Uniji spominje se 2025. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene