Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je supruzi predsjednika Srbije, Tamari Vučić, uručila poklon u crvenom omotu.


Tamara Vučić, supruga predsjednika Srbije,  je od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, dobila privjesak na kojemu je utisnut lik Bogorodice i bebe Isusa sa natpisom "Majka Božja od kamenitih vrata". Na poleđini ispod grba piše: "Da život imaju".

Vezani članci Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije I Vučić se oglasio o Oluji: "Pokušat ću razumjeti ako predstavnici Srba budu sudjelovali na proslavi, ali..." Slika nije dostupna Šef srpske diplomacije Ivica Dačić: Srbi i Hrvati mogu biti najveći prijatelji, ali je za prijateljstvo potrebno dvoje

Kolinda Grabar Kitarović je ranije predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, poklonila čokolade i bombonjeru, koje je, kako kaže, sa zadovoljstvom prihvatio.

Vučić je hrvatsku predsjednicu ugostio u Vili „Mir“, kao i druge brojne strane goste, koji su u Beograd doputovali kako bi prisustvovali njegovoj inauguraciji.

„Dobio sam od Kolinde hrvatske bombonjere i čokolade. Sa oduševljenjem sam prihvatio“, rekao je Vučić.

Ove godine je izbio skandal kada je Grabar-Kitarović djeci iz Dubrovnika podijelila čokoladice porijeklom iz Srbije, zbog čega je kasnije uputila ispriku roditeljima.

Nešto poslije toga, tada premijer, Vučić je hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću poklonio čokoladu „galeb“, proizvedenu u Srbiji, tijekom obilaska štanda na kojem su, u okviru Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, predstavljene srpske kompanije, prenosi RTS.