Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Gesta darivanja je važnija''

BURA ZBOG ČOKOLADICE IZ SRBIJE "Provela sam istragu, to se više neće ponoviti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike, Kolinda Grabar-Kitarović, darivala je djecu jednog dubrovačkog vrtića slatkišima od kojih su neke proizvedeni u Srbiji, zbog čega je reagirao jedan od roditelja.

Predsjednica Republike, Kolinda Grabar-Kitarović, djeci jednog dubrovačkog vrtića koji je posjetila u utorak, dijelila je čokoladice i svoje fotografije. Ne bi u toj vijesti bilo ničeg neobičnog da Predsjednica, koja o sebi stvara sliku kao promotorici hrvatskih proizvoda, djeci nije podijelila čokoladice koje proizvodi poznata srpska tvornica slatkiša Pionir.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti" Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

Kako se ovaj gaf Grabar-Kitarović dogodio na Dan dubrovačkih branitelja, što je i bio povod njenom posjetu Dubrovniku, našla se na meti kritika na društvenim mrežama. Za slučaj se tako i doznalo, objavom jednog roditelja na Facebooku, o čemu je potom pisao Dubrovački dnevnik.

"Morao sam ovo stavit da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njezinu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na dan Dubrovačkih branitelja, bravo", komentirao je jedan Dubrovčanin objavivši fotografiju čokoladice i potpisane fotografije Kolinde Grabar-Kitarović koje je dobilo njegovo dijete. 

U Uredu predsjednice su nam rekli da paket slatkiša nije nabavljala Grabar-Kitarović osobno, već njen ured i to putem javne nabave od dobavljača. "Nabavljeni prigodni paket, prema deklaraciji, pakiran je u Vukovaru i sadrži jednu "spornu" čokoladicu. Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je košara puna hrvatskih proizvoda što je rezultiralo da se među tristotinjak proizvoda našlo i nekoliko "spornih", poručili su nam iz Ureda predsjednice, dodajući da im je "žao ukoliko je to nekoga osobno povrijedilo", no da smatraju da je gesta darivanja važnija od same čokoladice.

Iz Hrvatske gospodarske komore poručili su nam da je Predsjednica "istinska ambasadorica i promotorica hrvatskih proizvoda i jedan ovakav događaj neće umanjiti sve što je ona do sada učinila", ali su dodali i da "bi bilo dobro da je posegnula za hrvatskom čokoladicom". 

Zanimljivo je da u komentarima ispod teksta o spornoj čokoladici gotovo svi problematiziraju oca koji se požalio na porijeklo slatkiša kojeg je dobilo njegovo dijete. Između ostalog, pišu da su Dubrovnik napali Crnogorci, a ne Srbi, te žale dijete koje odgaja čovjek kojemu je važan proizvođač darovane čokoladice.

Kolinda Grabar-Kitarović već je nekoliko puta koristila priliku za promociju hrvatskih proizvoda. Posljednji put učinila je to prilikom teniskog meča između Hrvatske i Argentine, kada je fotoreporterima pozirala nogama podignutim na stolicu ispred sebe, kako bi pokazala tenisice Borova. 

Grabar-Kitarović: Provela sam istragu, neće se ponoviti

Kolinda Grabar-Kitarović rekla je danas u Rijeci da je bila neugodno iznenađena kad je saznala da je djeci podijelila i čokoladice koje nisu proizvedene u Hrvatskoj te da iz sveg srca podržava kampanju "Kupujmo hrvatsko, a zbog cijelog je slučaja provela istragu u svom uredu.

"Ja kao Predsjednica nemam vremena pregledavati što se nalazi u toj košari. Bila sam iznimno razočarana činjenicom da su se u toj košari našli neki proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, što je sasvim u redu, oni su tu na hrvatskom tržištu, ali ipak hrvatska Predsjednica mora promicati hrvatske proizvode", rekla je Grabar-Kitarović, dodajući kako se to više neće dogoditi.

"Mi smo već napravili istragu što se dogodilo, nažalost jedna od hrvatskih tvrtki iz Vukovara je pakirala tu košaru. Međutim i razgovarali smo s našim djelatnicima, napravili istragu i vidjeli što se dogodilo i to se neće ponoviti. A onim roditeljima koji su dobili te čokoladice ispričat ćemo se i poslat ćemo hrvatske proizvode", poručila je Grabar-Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene