Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operirala rak štitnjače

Predsjednica Argentine uspješno operirana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Argentinska predsjednica Cristina Kirchner u srijedu je uspješno operirana od raka štitnjače, objavili su argentinski mediji.

'Cristinina operacija je prošla uspješno', objavila je u aktaulnim vijestima TV postaja Cronica .

Argentinska predsjednica ušla je u operacijsku dvoranu bolnice u Pilaru, 50 km sjeverno od Buenos Airesa, oko 8.30 po lokalnom vremenu (13.30 po srednjoeuropskom vremenu).

Kirchner (58) bi trebala ostati u bolnici 72 sata te se oporavljati ukupno 20 dana, rečeno je iz ureda predsjednice. Na čelu države mijenjat će je do 24. siječnja njezin zamjenik Amado Boudou, koji je nedavno preuzeo tu dužnost.

Stotine osoba okupilo se u srijedu oko privatne klinike Austral. Ondje su postavljeni šatori, a na transparentima su bile istaknute poruke poput 'Hrabro, Cristina!'.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja

>>Lijepa predsjednica Argentine teško bolesna

Operacija koja, po tvrdnjama liječnika, ima jako dobre izglede za uspjeh, bit će obavljena jedva mjesec dana nakon polaganja prisege Cristine Kirchner za drugi četverogodišnji mandat.

Godine 2011. argentinska predsjednica morala je u tri navrata prekinuti svoje aktivnosti zbog slabosti izazvane niskim tlakom.

Ponovno izabrana za drugi mandat 23. listopada s više od 54 posto glasova, položila je prisegu 10. prosinca pred Kongresom. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene