Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Predsjedavanje Europskom unijom bilo je uspješno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija može biti ponosna uspješnim šestomjesečnim predsjedavanjem Europskom unijom, a ta zajednica europskih naroda je simbol mira i blagostanja, te vjere u bolji svijet, rekao je slovenski predsjednik Danilo Tuerk u utorak navečer na središnjoj proslavi uoči dana slovenske državnosti koji se slavi 25. lipnja.

Male i mlade države u velikim integracijama, ako su samosvjesne i ako koriste priliku da iznesu svoje ideje i prijedloge, donose svježinu i neopterećenost jer "razmišljaju vlastitom glavom", rekao je, među ostalim, Tuerk u govoru okupljenima na svečanosti ispred zgrade parlamenta u Ljubljani u kojemu se osvrnuo na uspjehe Slovenije od stjecanja državnosti do danas.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treba učiniti više Zemlje EU-a za zajednički nadzor vanjskih granica i brži povrat ekonomskih migranata Slika nije dostupna Bratušek najgora Hrvatski povjerenik najbolje je ocijenjen u EU!

Tuerk je rekao da negativni rezultat referenduma u Irskoj gdje je odbijen Lisabonski ugovor u jednom smislu znači poziv svim građanima Europe da se nađu pravi odgovori na pitanja globalizacije te uspostave europske ustanove u kojima će državljani članica EU-a tu integraciju stvarno doživljavati kao svoju "širu domovinu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene