Automobil, ilustracija - 4
Automobil, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Obdukcijom je utvrđen razlog smrti četverogodišnje djevojčice u BiH. Ona je ostala zatvorena u automobilu, a pronašla ju je majka.


Objavljeni su detalji tragedije u kojoj je četverogodišnja djevojčica tragično preminula nakon što je satima bila u zatvorenom automobilu. Tragedija se dogodila u selu Donja Piskavica kod Banje Luke.

Vezani članci Antun Čačić - 1 Toplinski valovi redaju se jedan za drugim, provjerili smo kakvo je stanje u ambulantama zadarske hitne pomoći: ''Ljudi precijene svoje mogućnosti i ove vremenske uvjete'' Velike vrućine u Osijeku Temperature idu gore: Stiže novi toplinski val, bit će jednako vruće kao prošli tjedan. Uz jednu malu razliku

Obdukcijom je utvrđeno da je djevojčica preminula od toplinskog udara, uslijed ekstremnog pregrijavanja. U Okružnom javnom tužiteljstvu u Banjoj Luci navode da je djevojčica bez znakova života pronađena u subotu oko 16:30 u automobilu koji je bio parkiran u dvorištu obiteljske kuće u zaseoku Dragičevići.

Prema prvim rezultatima istrage, djevojčica se igrala u vozilu koje je bilo parkirano na suncu. Koliko je točno provela u automobilu - za sada nije poznato. Pretpostavlja se da se radi o dužem razdoblju.

Pronašla ju trudna majka

Nesretnu djevojčicu pronašla je njezina majka koja je u drugom stanju. Pokušala ju je reanimirati i pozvala je hitnu pomoć, no djetetu nije bilo spasa. Majka je u vrijeme tragedije u kući uspavljivala mlađeg sina.

Avaz navodi da je djevojčica u to vrijeme obično odlazila kod bake i djede u susjednu kuću. No navodno se ovaj put iskrala i otišla igrati. Iako u vrtu kuće imaju maleni bazen i pijesak, ušla je u otključano vozilo koje je bilo parkirano na suncu i preminula od toplinskog udara.

Kad se mlađe dijete probudilo, majka je otišla po djevojčicu i tek tada shvatila da nije u kući roditelja njezina supruga. Krenula ju je tražiti i pronašla u automobilu, bez znakova života.

Mještani u šoku

Mještani Donje Piskavice su u šoku. Susjedi ne mogu vjerovati da se mogla dogoditi ovakva tragedija.

"Velika je to tuga i bol. Krici i jauci neutješnih roditelja i obitelji cijeli dan odzvanjali su selom. Da ti srce pukne od tuge... Ne dao Bog nikome da to doživi", rekli su susjedi.

Inače, radi se o obitelji koja je podrijetlom iz sela, ali žive u Njemačkoj. U BiH su došli na odmor u svoju obiteljsku kuću. Istraga o svim okolnostima tragedije nastavlja se i dalje.