Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatrogasci kažu da je diljem Grčke u samo nekoliko sati u petak izbilo 59 požara.


Šumski požari u Grčkoj pod djelomičnim su nadzorom i više ne prijete naseljenim područjima, objavio je glasnogovornik vatrogasaca u subotu, no snažni vjetrovi prijete razbuktavanjem požara na jugu zemlje.

Vezani članci Autobus koji je izgorio na autocesti A6 (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Evo kako je izbjegnuta tragedija u autobusu koji je u trenu progutala vatra "Djeca su osjetila dim, vozač je brzo reagirao. Bilo je i eksplozija" Zapalio se autobus koji je prevozio djecu na nogometni turnir (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) - 1 Reporterka Dnevnika Nove TV s mjesta nesreće: "Zaista je strašno ovo što je ostalo od autobusa, vatra se proširila, gasi je 30-ak vatrogasaca"

Vatrogasci kažu da je diljem Grčke u samo nekoliko sati u petak izbilo 59 požara potpomognutih vjetrom i visokim temperaturama. Najveći su istočno od Atene i u južnom djelu poluotoka Peloponeza.

Francuska je u pomoć poslala dva protupožarna i jedan zrakoplov za nadzor iz zraka.

GORI NA VIŠE LOKACIJA Požar na Korčuli širi se velikom brzinom, na terenu i kanaderi

Četrdesetsedmogodišnji muškarac nestao je tijekom vatrogasne akcije na planini Himetus istočno od Atene, objavili su policija i Grčki radio.

U istočnom dijelu glavnog grada deseci pasa i ostalih životinja u posljednji su trenutak spašeni iz utočišta, a aktivisti za zaštitu životinja zahvalili su vozačima što su se zaustavljali i primali životinje u automobile. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook