Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nije pod nadzorom

VIDEO: Požar u Izraelu još nije pod nadzorom, ali se stanje 'poboljšava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je dopustio ljudima evakuiranim pred šumskim požarom da se vrate svojim domovima ali su dužnosnici upozorili da požar, iako se stanje poboljšalo, nije još pod nadzorom ni 60 sati nakon što je izbio.

Do subote navečer u požaru je život izgubila 41 osoba, a uništio je 50 četvornih kilometara, progutao pet milijuna stabala i primorao 17.000 osoba s 14 lokacija da napuste svoje domove. U subotu popodne dopušteno je stanovnicima pet evakuiranih lokacija, većinom zapadno i sjeverozapadno od požara, da se vrate kućama no glasnogovornik policije je rekao da to ne znači da je požar stavljen pod nadzor.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

>> Požar u Izraelu i dalje bjesni

Glasnogovornik izraelskih vatrogasaca rekao je u subotu navečer da je požar donekle 'oslabio' ali nije želio reći da je stavljen pod nadzor. Vatrogasci su upozorili da se stanje može promijeniti preko noći kada se se vatraogasni zrakoplovi ne mogu koristiti a snažni vjetrovi mogu rasplamsati požar na nekim područjima i proširiti ga promjenom smjera.

Tijekom cijele subote u gašenju požara pomagali su zrakoplovi iz Grčke, Cipra, Turske i Bugarske kao i ruski zrakoplov koji može ponijeti 42.000 litara vode. Pomoć u zrakoplovima i drugim sredstvima Izraelu šalju i Španjolska, Egipat, Jordan, Hrvatska, Rumunjska, Italija, Azerbajdžan, Velika Britanija i SAD a palestinske su vlasti poslale vatrogasna vozila, navela je agencija dpa. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je na koferenciji za tisak zahvalio zemljama koje su poslale pomoć Izraelu u gašenju požara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene