Otkrivena je tajna stara 130 godina koja je mučila povjesničare umjetnosti. Konačno su otkrili lokaciju koja je bila inspiracija za posljednju sliku Van Gogha, koju je završio nekoliko sati prije samoubojstva.

Galerija Otkrivena tajna Vincent Van Gogha - 6 Otkrivena tajna Vincent Van Gogha - 9 Otkrivena tajna Vincent Van Gogha - 4 +5 Otkrivena tajna Vincent Van Gogha - 7

Otkriveno je mjesto na kojem je Van Gogh naslikao svoje posljednje djelo Korijenje stabala, objavili su iz njegova muzeja u Amsterdamu. Znanstvenici su otkrili da se prizor sa slike nalazi u francuskom gradu Auvers-sur-Oise, a otkrivena je lokacija sada označena kao posebna turistička atrakcija.

Vezani članci Slika nije dostupna Kako se ne diviti? Iza ovog rada stoji dama koja ne može koristiti ruke, pogledajte i ostale Slika nije dostupna Svojim izlaskom iz vode zbunila je mnoge - Dobro je pogledajte!

Turisti su oduševljeni i impresionirani jer mogu vidjeti tako veliko mjesto, a kažu i kako im je dirljivo biti baš na mjestu u kojemu je nastala njegova posljednja slika. "Ovo je nešto vrlo dirljivo jer možemo dotaknuti i vidjeti nešto opipljivo i staviti se u kožu ovog nevjerojatnog slikara", presretna je bila jedna od posjetiteljica.

Točnu lokaciju, koja se nalazi blizu mjesta u kojem je slikar proveo posljednja dva mjeseca života, otkrio je Wouter van der Veer, direktor Van Goghova instituta.

Za vrijeme karantene zbog pandemije koronavirusa naišao je na razglednicu koja prikazuje čvornato korijenje nevjerojatne sličnosti onome na Van Goghovoj slici. Dva motiva potom su uspoređena.

"To je veza uspostavljena u odnosu na ovaj prizor iza mene koji podsjeća na neku vrstu slota, kako su ga zvali bivši stanovnici Auversa. Zapravo je ta razglednica stručnjaku pomogla kako bi je povezao sa slikom korijenja Vincenta van Gogha", objasnila je gradonačelnica Auvers-sur-Oisea.

Nakon što je dovršio ovo posljednje ulje na platnu, nizozemski je umjetnik nekoliko sati poslije počinio samoubojstvo. U tom je trenutku imao samo 37 godina, a sumnja se da je patio od shizofrenije i manične depresije.

Često je slikao svoja okruženja, a upravo je okruženje njegove posljednje slike za mnoge predstavljalo mit. Mit koji je, čini se, nakon 13 desetljeća napokon razriješen.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju