Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEIZMJERNA BOL

Potresna ispovijest oca čija je fotografija obišla svijet, izgubio je još šest članova obitelji: "Živ sam, ali se iznutra osjećam mrtav"

Otac drži ruku svoje umrle kćeri - 4
Otac drži ruku svoje umrle kćeri - 4 Foto: AFP
Fotografije na kojima Mesut Hançer (49) nježno drži ruku 15-godišnje kćeri Irmak, koja leži ispod ruševina zgrade u kojoj je nekoć bio stan njegove majke, obišle su svijet i rasplakale mnoge.

Divovsko groblje utrostručeno je kako bi postalo posljednje počivalište za žrtve potresa u Turskoj, uključujući 15-godišnju djevojčicu čiji je otac prikazan kako je drži za ruku dok leži mrtva u ruševinama.

Mesut Hançer (49) dirnuo je srca svijeta kada je snimljen kako nježno drži ruku svoje kćeri Irmak, koja je zgnječena ležala u ruševinama stana njegove majke. Mesut je izgubio još šest članova obitelji, uključujući majku te nećake. Rekao je da je pokušao osloboditi kćer golim rukama, ali na kraju ju je morao ostaviti u ruševinama.

Grobovi kćeri - koju je nazivao svojom princezom - i ostalih članova njegove obitelji sada leže među više od 3000 svježe iskopanih parcela na groblju Kapiçam izvan grada Kahramanmarasa, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Otac drži ruku svoje umrle kćeri - 3 Simbol tragedije Pokopana djevojčica kojoj otac nije mogao pustiti ruku: Fotografija uzdrmala cijeli svijet

Prije potresa groblje koje je otvoreno prije samo dvije godine imalo je oko 1500 grobova, svaki s elegantnim nadgrobnim spomenicima i poredanim u urednim redovima duž staza pokraj prekrasnog šumskog mjesta. Ali ogroman broj žrtava potresa doveo je do iskopavanja tisuća novih parcela u nizovima kako bi se osiguralo da mrtvi mogu biti pokopani što je prije moguće u skladu s islamskom tradicijom.

Svi novi grobovi, uključujući i onaj za Irmak, nalaze se pod svježe okrečenim humcima crvene zemlje, a svaki je označen jednostavno drvenim stupom, koji nosi broj, a ponekad i ime umrle osobe.

Neki su grobovi također obilježeni uspomenama na žrtvu, kao što su odjevni predmeti, dječje igračke, turske zastave...

  Pročitajte i ovo Otac drži ruku svoje umrle kćeri - 1 Ispovijest fotografa Potresna priča iza fotografije koja je obišla svijet: "Nisam se mogao suzdržati od plača. Ostao sam bez riječi"

Njezin otac, koji još uvijek nosi svoju narančastu jaknu koju je nosio dok je držao kćer za ruku na spomenutoj fotografiji, posljednjih je dana u više navrata posjećivao njezin grob dok je bio na sahranama ostalih članova svoje obitelji.

Opisujući njezinu tragičnu smrt prvi put, ispričao je kako su Irmak i šest drugih rođaka umrli dok su svi boravili u kući njegove majke u Kahramanmarasu, koji je bio u epicentru potresa u ponedjeljak prošlog tjedna.

Mesut je rekao da je bio u pekari u kojoj je radio malo poslije 4 ujutro kada je osjetio da se zemlja tresla. U intervjuu za Bild rekao je: "Radio sam u pekari kad se zemlja zatresla. Nazvao sam ženu. Rekla je da su ona, moje dvije kćeri i moj sin sigurni."

Ali njegova najmlađa kći prespavala je na kauču u bakinoj kući jer je htjela biti sa svojim rođacima koji su također boravili ondje.

Mesut je očajnički nazvao svoju majku, ali nije dobio odgovor te je otrčao do njezine kuće govoreći: '"Zavapio sam Bogu, molim te, neka naša kuća bude cijela..." 

Kada je stigao, otkrio je da se blok od deset katova srušio, ubivši Irmak i njezinu majku zajedno s ostalim rođacima. Mesut je rekao: "Pokušao sam iskopati svoju princezu golim rukama. Ali na kraju sam je morao ostaviti u ruševinama."

Pročitajte i ovo Beba rođena pod ruševinama u Siriji - 2 Simbol nade Svi je žele posvojiti, strahuje se od otmice: Aya hitno prebačena na tajnu lokaciju. Doji je supruga ravnatelja bolnice

U drugom intervjuu za tursku televiziju TV100 ispričao je kako ju nije želio napustiti i držao ju je za ruku, koja je bila jedini dio njezina tijela koji se vidio ispod hrpe ruševina. Rekao je: "Bilo je jako teško riješiti se ruševina. Tražili smo bager, ali do nje se nije moglo doći. Na mjesto događaja stigla je policija, ali mi je rekla da ne može poslati bager. Spasilački tim rukama je pokušao spasiti moju kćer. Želim im zahvaliti na pokušaju. Pala je na leđa i nije se mogla dohvatiti lopatom ili drugim napravama."

Opisujući kako je držao njezinu beživotnu ruku, dodao je: "Nisam je želio ostaviti. Pokušao sam je rukama izvući, ali je spavala. Prošla je bez boli. Bog mi je uzeo kćer." Mesut je rekao da tuguje za svom rodbinom, ali je dodao: "Gubitak moje kćeri slama mi srce. Živ sam, ali se iznutra osjećam mrtav. Ona je bila moja kćer i moje sve, a izgubio sam je."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene